PERKUSIJU PLENĒRS SAULES RASA 24.07.23.-30.07.23.

TEV NAV JĀBŪT MUZIKĀLAM KLASISKAJĀ IZPRATNĒ
TIEK AICINĀTS IKVIENS!!!

Perkusiju plenērs – tā ir neaizmirstama nedēļa, kuras laikā runājam ritma un mūzikas valodā. Kopīga muzicēšana ir lieliska sarunas valoda, kas spēj vienot kā draugus, tā pavisam šķietami svešiniekus, kuri jau pēc vienas kopīgi pavadītas nedēļas muzicējot, spēj kļūt par pavisam tuviem draugiem. Nav nozīmes tam, vai esi profesionāls mūziķis un tā ir tava ikdiena, vai ir tikai prātā ienācis kādreiz pamēģināt – šeit visi ir ļoti gaidīti un katram ir iespēja atklāt un izzināt sevi no jauna. Plenērā mēs esam kā viena liela ģimene un reizēm liels ir bijis jaunpienācēju pārsteigums par to, ka vienkopus var sapulcēties tik pozitīvi ļaudis un Tu pat nepamani, ka vienā mirklī kļūsti viens no viņiem – viens no šī draudzīgā kodoliņa. Tiek aicināti visi (bērni gan kopā ar vecākiem), kam ir tuvs ritms, muzicēšana, būšana kopā ar burvīgiem cilvēkiem. Tev nav obligāti jāmāk spēlēt kāds mūzikas instruments! Ir aicināts jebkurš!

Bieži esam dzirdējuši ieteikumus - jums PERKUSIJU PLENĒRS ir jāveido kā liels festivāls ar lielām ļaužu masām, bet tā kā šis ir mūsu sirds un brīvas gribas darbs, tad mēs tomēr pieturamies pie savas sākotnējās idejas – kaut uz vienu nedēļu radīt mazu, sirsnīgu, līdzīgi domājošu cilvēku kopienu, tā, lai esam visi kopā un tomēr arī viens otram, pavisam prom no pilsētas, svaigā un neskartā vidē, tādēļ -

VIETU SKAITS PLENĒRĀ IR IEROBEŽOTS!!!

Mēs esam laimīgi par katru, ar kuru mums ir dots tas prieks sarunāties šajā brīnišķīgajā mūzikas valodā!

Perkusiju plenērs "Saules rasa" 2023 norisināsies: 
Vecumnieku novadā, Bārbeles pagastā, “Evertos”, gleznainā un enerģētiski ļoti spēcīgā vietā, pavisam prom no civilizācijas no 24.jūlija līdz 30.jūlijam.


Iespējama tikai pilna laika dalība!

Organizē Nila Īles mūzikas studija sadarbībā ar Veselības veicināšanas fondu.

Izmaksas:
Nakšņošana mājā, kopējā istabiņā:
Pieaugušie 350 EUR; 9-14 gadi 250 EUR; līdz 9 gadiem 200 EUR      
Nakšņošana teltī:
Pieaugušie 280 EUR; 9-14 gadi 200 EUR; līdz 9 gadiem 140 EUR
Cenā iekļauta nakšņošana, ēdināšana trīs reizes dienā, meistarklases. Mūzikas instrumenti lietošanai pasākuma laikā tiks nodrošināti.
Apmaksa ar pārskaitījumu.

Vairāk informacijuas uzzināsiet rakstot uz: [email protected] vai zvanot pa tālr.: 29767381


Iedvesmai aicinām ieskatīties kā mums gāja pagājušajā gadā:

Ginta Elksnīte ir neaprakstāmi pozitīva, sirsnīga un jautra būtne. Ar viņu nekad nav garlaicīgi, uzticams un īsts draugs. Mūsu draudzība aizsākās PERKUSIJU PLENĒRĀ, 2018.gadā un tā turpinās joprojām. Jau piekto gadu viņa pošas uz PERKUSIJU PLENĒRU un par to saka tā: "Man šķiet šajā kolāžā ir pateikts viss, ko viens cilvēks var piedzīvot notikumā zem nosaukuma "Perkusiju plenērs". Rekordlielā ātrumā "saostīties" ar sev līdzīgiem, jo - LĪDZĪGIE IR VISI! Darīt lietas, kuras Tu nedarīsi NEKAD, jo aura un atmosfēra ievelk. Tūkstošiem izdziedātu dziesmu un miljardiem negulētu nakts sekunžu, jo ir bailes nogulēt kādu īpašu un svarīgu mirkli. Bet tas ir neizbēgami, jo cilvēkam ir jāguļ, bet svarīgs šeit ir VISS un IKVIENS. Tiekamies PERKUSIJU PLENĒRĀ SAULES RASA 2022!"

Mūsu Sandriņa – mīļais plenēra gariņš un draugs – sirsnīga, jautra, izpalīdzīga, radoša dvēselīte. Kopā ar meitu Luīzi PERKUSIJU PLENĒRA patstāvīgas dalībnieces kopš 2018.gada. Par PERKUSIJU PLENĒRU Sandra Vigante saka tā: ” "Man PERKUSIJU PLENĒRS ir viens no gada gaidītākiem notikumiem, kad uz veselu nedēļu varu pabūt kopā ar brīnišķīgiem cilvēkiem, nodoties dažādām rokdarbu un muzicēšanas nodarbēm, pie ugunskura dziedāt līdz saullēktam un smieties līdz asarām. Nedēļa plenērā "aizskrien" nemanot - tik piepildīts un miljoniem neaizmirstamu mirkļu bagāts ... tas mani "uzlādē" ilgam laikam." Tiekamies PERKUSIJU PLENĒRĀ SAULES RASA 2022 !"


Lauriņa – mūsu plenēra radošā, čaklā bitīte, sirsnīgā, mīļā, smaidīgā. Viņa ir kā SAULES RASAS siltais pieskāriens – vienmēr atbalstoša, pieņemoša un starojoša. Plenēru Laura jau vairākus gadus apmeklē kopā ar saviem fantastiskajiem dēliem Gustavu un Emīlu, kuri arī aktīvi piedalās kopējā muzicēšanā. Lauras Grinbergas sajūta par plenēru: “Perkusiju plenērs "Saules rasa" manā dzīvē ir kļuvis par sevis iepazīšanas,ieklausīšanās un atdzimšanas pasākumu, ko nu jau varu saukt par tradīciju vasaras siltākajās dienās. Ikdienas skrējienā ir tik viegli aizmirst apstādināt mirkli un ieklausīties sevī, sajust dabas spēku un novērtēt visu,kas mums ir dots. Ja sākumā ar mazu izbīli devos uz pirmo perkusiju plenēru, nezinot, kas mani un bērnus sagaida, kā ar visu tikšu galā vai kas būs jādara, tad jau otrajā dienā sapratu, ka esmu starp saviem, līdzīgi domājošiem cilvēkiem un sajutos, ka esmu drošībā un mierā. Nezināmais kļūst par zināmu, bailes par prieku un stress par harmoniju. Brīnišķīgi cilvēki iepazīti, tik jauki mirkļi piedzīvoti, tik daudz izdziedāts, izspēlēts,smiets un iegūts no nodarbībām iedvesmojošu un harizmātisku pasniedzēju vadībā, tā ir dāvana, ko grūti ir novērtēt nepiedzīvojot. Esot perkusiju plenērā,sapratu cik liels iekšējais spēks ir man un maniem bērniem un uzņemtā pozitīvā enerģija pietiek visam gadam līdz nākamajam plenēram.”


Kristians – ļoti atvērts, sirsnīgs, draudzīgs, ar ļoti lielu gribasspēku apveltīts. Ritms ir viena no viņa kaislībām, to pamanīs katrs, kurš sajutis ar kādu apņēmību un azartu viņš šai lietai pieķēries! Kristiana Gabaliņa plenēra sajūta: “Tā migla ar tik vajadzīgo ritmu, ļoti muzikāla un emocijām bagāta!
Pilna ar labiem cilvēkiem, dziesmām un dejām pie ugunskura.
Un daudz vietas sev un saviem sapņiem, ka ne rīta, ne vakara, ne aizmirst, ne atcerēties…
Tāpēc jāpiedzīvo atkal! Tiekamies!”

Kristīnīte – eņģelis zemes virsū! Vienmēr smaidīga, gaiša, pozitīva, izpalīdzīga. Par PERKUSIJU PLENĒRA vizualizācijas materiāliem jāpateicas tieši viņai, kā arī fotoaparāts Kristīnei vienmēr pa rokai, lai nenokavētu kādu svarīgu mirkli. Kristine Amata par PERKUSIJU PLENĒRU:
“Man ir superīga radošā ritma ģimene – Maijiņa, Nils un Sandriņa! Un kopīgi radam burvīgāko pasākumu pašā vasaras vidū, kad pievienojas ritmiskie ģimenes ļocekļi, patstāvīgie, un katru gadu arvien kuplāks pulks. Pavadam kopīgu nedēļu vienā ritmā. Vienā ritmā saplūst dienas muzicējot, piedaloties radošās darbnīcās, labpatīkā pabarojot savu dvēseli. Un naktīs zem zvaigžņotām debesīm vienojamies dziesmās pie ugunskura....” Piesaki savu dalību PERKUSIJU PLENĒRĀ rakstot uz [email protected]



Agnesīte – sirsnīga, jauka, sabiedriska. Ļoti vispusīga personība. Ja kas ieinteresē, tad dara ar lielu rūpību un aizrautību. Agnese Skunstina par PERKUSIJU PLENĒRU: "Uz 2021. gada “Perkusiju plenēru” es aizbraucu kā + 1 un nezināju, ko no šīs nedēļas gaidīt. Es ar mūziku esmu uz “jūs”, ja ne vēl attālāk. Džambu es nebiju spēlējusi un citus instrumentus nemaz dzīvē nebiju redzējusi.
Pirmajā džambas nodarbībā, kad visi blieza pa instrumentu un es ar ieplestām acīm skatījos, es nodomāju - es šo neiemācīšos un iekšā nobloķējos. Un visa grupa vēl mani redz un ir taču kauns. Bailes bija pārākas par rokām un galvu. Iekšējais bloks pilnībā paralizē ķermeni un domas, un tad neko nevar izdarīt.
Kādu dienu Nils nodarbībā teica: “Jūs esat jau te 3 dienas un variet jau spēlēt solo.” Man iestājās iekšējā panika - lūdzu tikai ne mani. Un tad viņš turpināja: “Visa grupa ir šeit, lai jūs atbalstītu! Viņi spēlē pamatritmu un tas viens solo var spēlēt jebko un tas nebūs nepareizi - ritmā, neritmā, ātrāk, lēnāk.” Visa pārējā komanda ir šeit, lai Tevi atbalstītu.
Man joprojām ir mazliet bail spēlēt solo, bet tā sajūta, ka apkārt ir komanda, kas atbalsta, ir fenomenāla. Jau pēc 3 nometnes dienām es spēlēju džambu kopā ar visiem un ļoti labi turēju līdzi. Iekšējais bloks sašķīda gabalos un es atvēros.
Plenēra beigās es zināju divas dejas un divas dziesmas, ko nospēlēt uz džambas! Es, kura ar mūziku uz ir “jūs”.
“Perkusiju plenērs” ļoti iedvesmo un liek aizdomāties par to, ko mēs varētu izdarīt, ja zinātu, ka nevaram kļūdīties un apkārt ir tikai cilvēki, kas atbalsta. Šķiet, ka mēs varētu sasniegtu zvaigznes!
Plenērs ievelk ikvienu savās skavās un tas, kas tur notiek ir maģiski!"