NILA ĪLES MŪZIKAS STUDIJAS ATKLĀŠANA

Šī gada 30. janvārī Lāčplēša ielā 106/108 notika etnoperkusionista Nila Īles jaunās mūzikas studijas atklāšanas koncerts.

Lai studijā varētu notikt nodarbības, tika ieguldīts milzu darbs, kas tika īstenots gan ar kopīgiem pašu spēkiem, gan ar atbalstītāju līdzdalību. Studijā tiks turpināts jau iesāktais darbs – perkusiju nodarbības gan lieliem, gan maziem, sākot no 7 gadu vecuma, tāpat arī nedēļas nogalēs studijā būs iespēja klausīties kvalitatīvas dzīvās mūzikas performanci.

Atklāšanas koncertā mākslinieks viesiem atklāja daudz jauna un neredzēta par ritma spēku un tā daudzpusīgo skanējumu. Vakara gaitā izskanēja ļoti dažāda mūzika. Neierasti piektdienas noskaņai, koncerts iesākās pavisam mierīgi, ar meditatīvu noskaņu no “Kathmandu”  - Anatolija Popova vadībā, kurš studiju pieskandināja ar indiešu instrumenta - sītaras skaņām. Pēc tam sekoja priekšnesums no studijas jaunākajiem dalībniekiem – Nila Īles audzēkņiem, kas jau pamatīgāk pierībināja jaunās studijas telpas. Vakars turpinājās ar priekšnesumu no moderno mantru izpildītājiem – grupu “Mantra Jam” un “Nepieradinātā folka orķestri”. Vakara noslēgumā uzstājās Nila skolnieki, kuri jau sevi ir atraduši un pierādījuši bungu ritmu lauciņā. Grupā “Afroambient” muzicē - jaunais daudzsološais perkusionists Einārs Latiševs, Nila audzēknes un nu jau arī kolēģes Zane Lase, Agnese Uzule, Edgars Jansons, Inguna Rubene, Jānis Tumpelis un Roberts Brants. Ar dejām, āfrikāņu ritmu pavadībā, vakaru noslēdza krāšņais un kolorītais Abdulaye Camara.

Etnoperkusionists Nils Īle lielu pateicību izsaka biedrībai “Musiq For Change”, sponsoriem, atbalstītājiem un visiem, visiem, kuri ir palīdzējuši studijas tapšanā.